Formula 1 VPN-Suomi

Luokittelematon

Munajuustoa

05.06.2011, kokki Galleria

(voi klikata kuvia)

Pidän laittaa ruokaa, siis tämä projekti on hyvä syy oppia uusia reseptejä. Lisäksi, vaikka nykyajan suomalaiset tekevät ruokaa ja syövät tietenkin toisin kuin menneisyydessä, minusta on kivaa lukea ja oppia vanhoista suomalaisista ruokaperinteistä. Kävin Jyväskylän Kaupunginkirjastossa, ja nyt minulla on ihan iso pino kirjoja kotona. Niissä on aika paljon tietoa, vanhoja reseptejä, ja mielenkiintoisia kuvia. En osaa lukea kaikkea, mutta luulen, että voin tutustua suomalaiseen ruokaan vielä paremmin, kun luen menneisyydestä ja teen muutamia reseptejä. Pari kaveria on maininnut, että minun pitäisi tehdä kalakukon. No joo, mutta ehkä aloitan tekemällä jotakin hieman yksinkertaisempaa. Siis tällä viikolla tein jotain todella yksinkertaista mutta myös herkullista. Laitan reseptin tähän, jotta voit tehdä sitä myös, kun haluaisit. Sain reseptin kirjasta ’Suomalaisen Ruokaperinteen Keittokirja,’ tekijä Hilkka Uusivirta.

Munajuusto
Valmistelut: 30 minuuttia
Valumisaika: 6-12 tuntia
5 munaa
3/4 l pimää
3 l kokomaitoa
1 tl suolaa

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
2. vatkaa valkuaiset ja piimä sekaisin.
3. kiehauta maito ja lisää sen joukkoon valkuaiset ja piimä.
4. Kiehauta seosta hetkinen, kunnes se juoksettuu.
5. Kerää juustoutunut massa kulhoon, vaivaa se jyvin ja sekoita joukkoon keltuaiset ja suola.
6. Kasta puhdas sideharso kuumaan veteen ja pane se juustokehän päälle.
7. Kerää juustomassa juustokehään. Käännä sideharson reunat juuston päälle.
8. Jätä juusto jäähtymään kevyen painon alle.

Sanoisin, että maku ei ole kovin vahva, mutta on ihan hyvä kuitenkin, ja minun mielestä on ravinnokasta evästä. Oli hyvä lisä minun aamiaiseen, erityisesti hillon kanssa.


4 vastausta

  1. Maaria sanoo:

    Hieno blogi!
    Munajuusto kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Olen itse tehnyt sitä joskus 30 vuotta sitten. Pitää yrittää uudestaan.
    MItä ruokaa aiot tehdä seuraavaksi?
    Suosittelen raparperikiisseliä tai -piirakkaa. Mulla on pihalla paljon raparperia. Tervetuloa hakemaan, jos haluat.
    Maaria

  2. kokki sanoo:

    @Heidi: kiitos kommenteista ja myös vinkistä! varmasti käytän sen sanan taas tässä blogissa. ehkä et ole maistanut sitä, koska olet kotoisin lapista, ja siellä ei ole yleistä. kuten Anna kirjoitti, se on melko yleistä ruokaa Hämeessä

    @Anna: no moi! kiva kun tulit minun blogiin! tervetuloa uudelleen!

  3. Anna sanoo:

    Kiitos blogisi osoitteesta 🙂
    Munajuusto näyttää hyvältä. Kerroinkin, että minun kotiseudullani Hämeessä se on yleinen ruoka, varsinkin juhlissa. Hillon kanssa en ole ikinä sitä kokeillut, mutta se on varmasti hyvä yhdistelmä.

  4. Heidi sanoo:

    Oho, onpas kivoja kuvia! Varmasti tuo munajuusto on hyvää – en ole koskaan maistanut sitä, vaikka olen SUOMALAINEN.
    Olin eilen ylioppilasjuhlissa ja siellä oli myös herkullista syötävää: vuohenjuustosalaattia, lohta, lihapullia, erilaisia piirakoita, leipäjuustoa lakkahillon kanssa ja kakkuja (mansikkatäytekakku, persikkakakku ja suklaakakku) jne. Kun menimme sisään, kilistimme ensin ylioppilaan kanssa ja onnittelimme häntä. Lasissa oli kuohuviiniä.
    pieni kielivinkki: ei reseptejA, vaan reseptejÄ
    Mitähän kirjoitat ja kuvaat seuraavaksi? Odotan innolla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *