Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Luokittelematon

Pitkästä aikaa ja kesän leipomista

01.08.2011, kokki Galleria

Jos olet uskollinen lukija tähän blogiin, olet saattanut huomata, että en ole tullut tänne kirjoittamaan mitään pitkästä aikaa. Ja valitettavasti ei ole hyvää syytä siihen. Sen lisäksi en ole tehnyt haastatteluja viime aikoina. Tämä on varmasti suuri ongelma minun projektiin, sillä minun pitää lopettaa sen tässä kuussa. En tiedä mitä minun pitäisi tehdä paitsi palata ja jatkaa työtäni. Niinpä…

Kesä päättyy pian ja vielä en ole grillannut mitään Suomessa. Ehkä tämä tarkoittaa sitä, että en todella tunne  suomalaista kesäruokaa. Vaikka en grillannut mitään minun parvekeella tänä kesänä, olen leiponut aika paljon minun keittiössä. Kun lainasin ruokakirjoja kirjastosta, huomasin, että on aika paljon hyviä suomalaisia leipiä ja leivonnaisia. Sen takia en todella ymmärrä miksi ei ole hyviä leipomoita Jyväskylässä. No ainakin minun mielestä ei ole. Kaikki maistuu samanlaiselta vaikka on yliopiston kahvilassa tai Coffee House:ssa. Harmi että on näin, mutta on siis hyvä syy leipoa kotona.

Laitan kuvia minun leipomista. Mitä ajatellet? Olen tehnyt hapanleipää, vadelmia hapanmuffineja, ohrakakkaroita, rieskoja… Ohrakakkara resepti tuli kirjasta ’Karjalan Parhaat Leivonnaiset,’ tekijä Jaakko Kolmonen. Suosittelen kirjaa ja tuota reseptiä. Onpa tosi helppo! Kirjoitan sen kuvien jälkeen.

Kollamo eli ohrakakkara

1 l piimää
1-3 munaa
1/2 kg ohrajauhoja
2 tl soodaa
voita voiteluun

Sekoita aineista taikina. Se saa olla hyvin pehmeää. Levitä pellille taikinasta kananmunan kokoisia kekoja. Paista 300 asteessa.

(Huom! Minun mielestä on parasta kun antaa taikina olla muutamaa tuntia ennen kuin paistamista.)

,


Yksi vastaus

  1. heidi sanoo:

    Hei taas, Sita!
    Oletko käynyt Ullan Pullassa?Se on Cygnaeuksen kadulla, aika lähellä yliopistoa. Se menee valitettavasti kiinni jo neljältä. Mutta käy siellä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *